Miksi viestintä epäonnistuu niin usein? Koska viestin lähettäjä tuntee aihepiirinsä hyvin. Silloin hän ei osaa enää asettua tietämättömän asemaan ja esittää asiansa liian epämääräisesti ja vaikeasti.
Tieto pilaa viestinnän – asiantuntija ei ymmärrä, mitä on olla tietämätön
Mitä voimme oppia kirjailijoilta – samat lait toimivat fiktiossa ja asiaproosassa
Fakta ja fiktio ovat kaksi täysin eri lajia. Vai ovatko? Markkinointiguru Seth Godinin mukaan yritysten sisältöjen pitää olla ainutlaatuista kuin taide. Lisäksi tarinankerronnan lait toimivat samoin niin todessa kuin keksityssä tekstissä. Kysytään kirjahyllyn arvovaltaiselta kaartilta, miten tarinoita kirjoitetaan.
Bob Dylan: ”Olet idiootti beibi, ihme että osaat edes hengittää”
Tämä ilkeä loukkaus ei ole nettitrollin käsialaa. Se on Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittajan kynästä. Mitä Bob Dylanin tilityksestä voi ottaa opiksi?
Firmojen hissipuheet jumissa samassa kaavassa – voiko tarinan kertoa toisin?
Yritysten hissipuheet noudattavat yhtä ja samaa kaavaa: asiakkaalla on ongelma, meillä on siihen ratkaisu, joka helpottaa asiakkaan elämää. Tämä malli on suosittu, koska se toimii. Mutta ongelma-ratkaisu -mallissa on ongelmansa: sen avulla ei voi erottua. Mikä neuvoksi?
[Kirja-arvio] ”Originals: How Non-Conformist Change the World” – Omaperäisyyden ylistys ja käyttöohje
Adam Grantin kirja on hyödyllinen kaikille, jotka tarvitsevat luovuutta omassa työssään tai joiden vastuulla on yrityksen, organisaatiokulttuurin ja uusien tuotteiden kehittäminen. Teos on monipuolinen, tarjoaa erilaisia näkökulmia omaperäisyyteen ja sen ajatuksilla on tukeva perusta tutkimuksessa. Esimerkkipuolella tämä organisaatiopsykologi ei ole vahvimmillaan lastenkasvatukseen liittyvissä kysymyksissä.
Vältä writer’s block – vinkit vähän kirjoittaville
Kirjoittaminen voi olla hankalaa, jos sitä ei tee säännöllisesti. Tekstiä ei synny ollenkaan tai sen vääntämiseen tuhraantuu puolipäivää, eikä lopputulos ole kummoinen. Miten umpikujasta pääsee ulos?
Made to Stick – tarttuvan sisällön reseptikirja
Hyvä sisältö on helppo tunnistaa, koska se vie mennessään. Sellaisen tekeminen on huomattavasti vaikeampaa. Miten tuotetaan sisältöä, joka jää mieleen ja jota halutaan jakaa?
Haasteltavien 10 arkkityyppiä – jokainen vastaa tyylillään
Työn puolesta teen säännöllisesti haastatteluja ja juttelen erilaisten ihmisten kanssa. Kokemusteni pohjalta olen jakanut haastateltavat kymmeneen ihmistyyppiin, joista jokainen vastaa kysymyksiin omalla tavallaan.
[Kirja-arvio] ”Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action” – Miksi on kysymysten kuningas
Simon Sinekin kirja on modernin bisneskirjallisuuden klassikko. Se tarjoilee selkeän, helposti sovellettavan ja intuitiivisen teorian, jonka esimerkit ankkuroivat käytäntöön. Perusajatuksen toisto meni hieman jankutuksen puolelle, ja lähdeviitteiden käyttö oli tälle genrelle ominaisesti hataraa. Kirja on hyödyllinen yrittäjille tai sellaiseksi aikoville, johtajille, liiketoiminnan kehittäjille, markkinointi- ja viestintäammattilaisille.
Sisällöntuotannon 10 yleisintä sudenkuoppaa
Sisältöjen tekemisen voi mokata monin eri tavoin. Tässä on kymmenen yleisintä sisällöntuotannon sudenkuoppaa satunnaisessa järjestyksessä.