Valitut lauseet 2.0

#sisältö #markkinointi #parta #kirjat #whatnot

Purkka tarttuu kengänpohjaan

Sisältöjen tekemisen voi mokata monin eri tavoin. Tässä on kymmenen yleisintä sudenkuoppaa satunnaisessa järjestyksessä.

1. Osaamisharha

Jokainen osaa kirjoittaa, sanotaan. Ei muuten osaa. Mikäli ei kirjoita säännöllisesti, lyhyen tekstin väkertämiseen saa helposti käytettyä puoli päivää. Sen jälkeen joku toinen käyttää saman verran aikaa, että tuotoksesta saadaan julkaisukelpoinen.

2. Sisäiset ristiriidat

Keskinäisellä riitelyllä on helppo pilata sisältö. Tämä mahdollisuus on ihmisyhteisöjen sisäänrakennettu ominaisuus. Henkilökohtaiset näkemykset ja yksiköiden intressit poikkeavat toisistaan, ja ne läikkyvät helposti yli sisällöntuotantoprosessin.

3. Unohdetaan kohderyhmä

Teoriassa kaikki tietävät, että kohderyhmät pitää huomioida. Käytännössä asia pakkaa unohtumaan. Siksi yritykset puhuvat niin paljon itsestään ja tuotteistaan, vaikka pitäisi puhua asiakkaista ja heidän tarpeistaan.

4. Huonosti määritelty tavoite

Homman voi mokata jo ennen aloitusta: määrittelee tavoitteet pieleen. Se on varmin tapa tyriä, koska näin tavoitteita ei ole edes mahdollista saavuttaa.

5. Kotiläksyt tekemättä

Nyt tarvitaan jotakin tänne ja toista tuonne. Nopeasti, on kiire! Jos ei aluksi mieti perusasioita kuten tavoitteita, lopputulos on herkästi säntäilyä. Sillä tavalla ei pääse maaliin asti.

6. Budjetti

Toiveiden tynnyri on pohjaton. On haluja kokeilla uusia juttuja ja tehdä kiinnostavia projekteja. Kun pitäisi kaivaa kuvetta, huomataan, ettei rahaa ole ideoiden toteutukseen. Sitten tehdään sitä, mitä on aina aikaisemminkin tehty.

7. Fokus hukassa

Välillä pitää sanoa ei. Kaikkea ei voi tehdä – varsinkaan rajallisilla resursseilla. Mieluummin tekee hyvin sen, mitä tekee, kuin monta asiaa vasemmalla kädellä.

8. Uskottavuusongelma

Sopiiko aihe omaan suuhun? Voiko siitä puhua uskottavasti? Epäaitous on viimeinen asia, johon kannattaa sortua. Kannattaa myös huomioida, että on asioita, joihin liittyy moraalisia tai yhteiskunnallisia kiistoja. Niissä ei voi voittaa kaikkien luottamusta.

9. Epäselvät vastuut

Kenen homma tämä on? Kenellä on viimeinen sana? Prosessi tökkii monesti epäselvien vastuiden vuoksi. Kun vastuut on määritelty selkeästi, ei tarvitse arpoa tekijöitä tai käydä valtataistelua pilkun paikasta.

10. Aikataulut paukkuvat

Deadlinet tulevat ja menevät, mutta valmista ei tule. Joskus kyse on huonosta tuurista, useimmiten huonosta suunnittelusta. Tarkistus- ja hyväksymisprosessi on monesti pullonkaula. Sisältö on siunausta vaille valmis, mutta sitä ei saada julki.


Jälkisanat: Ratkaisu ei yllätä

Ei ole olemassa ihmelääkettä tai taikatemppua, joka ratkaisee sisällöntuotannon ongelmat.

Perustaksi tarvitaan sisältöstrategia ja sen päälle sujuva prosessi. Lopputulos on laadukas sisältö. Tuskin yllätyit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: