Valitut lauseet 2.0

#sisältö #markkinointi #parta #kirjat #whatnot

Vasarat ja vääntyneet naulat

Sisältöstrategia on pitkän tähtäimen suunnitelma, joka yhdistää asiakkaiden tiedontarpeet ja yrityksen tavoitteet. Jos homman tekee hyvin, riskinä on, että sisällöt tukevat liiketoimintaa. Näillä vinkeillä vältät onnistumisen.

1. Vetäydy vähintään omaan neukkariin mutta mieluummin kelohonkamökille kauas muusta maailmasta. Viisaus löytyy retriitistä, jossa keskinäisen kehun -kerhossa taputellaan toisia selkään. Vapaa-ajan aktiviteettien merkitys on tärkeä lopputuloksen kannalta, joten panosta niihin. Kirkas kirkastaa ajatukset.

2. Rajaa asiakasrajapinta ulos suunnitteluprosessista. Kaikkitietävä johto suunnittelee sisältöstrategian – markkinointi voi olla mukana, jos kiireiltään ehtii. Myyntiä tai asiakaspalvelua ei kannata vaivata asialla. 

Kyllä sanoma menee perille, kun tuuttaa riittävän monta kertaa.

3. Unohda asiakas. Älä yritä asettua asiakkaan asemaan. Älä ainakaan tutki, mitä asiakas ajattelee, vaan mieti, mitä sinä haluat myydä. Kyllä sanoma menee perille, kun tuuttaa riittävän monta kertaa. Sitten ovipumppu alkaa laulamaan.

4. Muista, että sisältöstrategia on itsenäinen kokonaisuus. Suunnittelu se irrallaan kaikesta muusta. Sisältöstrategiaa ei tarvitse linkata liiketoiminnan tavoitteisiin tai muuhun markkinointiin.

Sanat voittavat teot mennen tullen.

5. Venytä totuutta ja vääristele. Musta muuttuu valkoiseksi, kun niin väittää. Ei sillä ole väliä, jos sanojen ja tekojen välillä on ristiriita. Sanat voittavat teot mennen tullen.

6. Älä vaivaa päätäsi budjetilla. Ei tässä olla köyhiä ja kipeitä, eikä homma ole todellakaan rahasta kiinni. Toisaalta halvalla saa aina hyvän. Kiire ja niukkuus ovat huippumuusia.

7. Luota omaan näppituntumaan. Tavoitteet ja mittarit ovat luusereille. Mutuilun paras puoli on se, että silloin ihmiset kiistelevät eivät asiat. Jos joku kritisoi, voit aina sanoa, että hän ei ”ymmärrä”.

Mikäli joku oman hiekkalaatikon ulkopuolella ymmärtää, mikä sisältöstrategia on, olet epäonnistunut. 

8. Käytä mahdollisimman paljon jargonia ja vältä konkretiaa. Mikäli joku oman hiekkalaatikon ulkopuolella ymmärtää, mikä sisältöstrategia on, olet epäonnistunut. Sisältöstrategia tehdään oman ammatillisen egon pönkittämiseksi.

9. Älä missään nimessä ota ulkopuolista asiantuntijaa avuksi. Kaikki maailman viisaus asuu omassa organisaatiossa. Ihminen ei tule sokeaksi omille asioille. Muut ovat tyhmiä, kun eivät ymmärrä meidän erinomaisuuttamme.

10. Pidä sisältöstrategia omassa päässäsi. Mitään dokumentointia ei tarvita. Muutenkin sisältöstrategiasta viestiminen on turhaa, sillä se jalkauttaa itse itsensä. Jos dokumentin erehtyy laatimaan, porukka hakee sen omatoimisesta palvelimen kulmalta.

Älä koskaan päivitä sisältöstrategiaa, koska se on ikuinen.

11. Älä koskaan päivitä sisältöstrategiaa, koska se on ikuinen. Jos strategia on suunniteltu 1990-luvun lopussa, se on edelleen kuranttia tavaraa. Maailma muuttuu, mutta sisältöstrategia on ja pysyy. 


Jälkisanat: Huonot ja hyvät neuvot

💩 Jos haluat ottaa sisältöstrategian hengiltä, se onnistuu tämän vinkkilistan avulla. 

💎Mikäli haluat suunnitella hyvän sisältöstrategian, Anna Holopaisen bloggauksesta saat parhaat neuvot. Vahva lukusuositus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: